Speltakken

4 - 7 jaar
Jongens & meisjes
7 - 11 jaar
Meisjes
7 - 11 jaar
Jongens
11 - 15 jaar
Meisjes
11 - 15 jaar
Jongens
15 - 18 jaar
Jongens & meisjes
18 - 24 jaar
Mannen & vrouwen
25+ jaar
Mannen & vrouwen

Bevers

De Bevergroep is de jongste groep bij Scouting Krommenie. Dit is voor jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar. Iedere zaterdagochtend (behalve in vakanties) is er opkomst van 10.00-11.30 uur.

De Bevers bij Scouting Krommenie hebben een rood t-shirt met korte mouwen waarop het themafiguur Stuiter staat afgebeeld. Net als Stuiter beleven de Bevers allemaal leuke avonturen bij Scouting. Lijkt het je leuk om samen met andere kinderen spelletjes te doen, creatief bezig te zijn en op avontuur te gaan met alle themafiguren uit Hotsjietonia? Stuur ons een berichtje en kom gezellig eens langs bij de Bevers.

Iedere zaterdag van 10.00 tot 11.30

Kabouters

De kabouters zijn meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud. Wekelijks komen de kabouters op maandagavond van 18.45 tot 20.15 uur bij elkaar om spelletjes te spelen, te ontdekken en ervaringen op te doen. Door het samen spelen leren de kabouters spelenderwijs samen te werken. Bij kabouters staat groepsgevoel centraal. Met samenwerken bereik je namelijk meer. Iedereen kan daar haar steentje aan bijdragen. Met een gevarieerd aanbod van spelletjes en scouting-vaardigheden leidt dit tot leuke opkomsten. Waar soms de meest gekke verklede personen met problemen langs komen en om hulp vragen aan de groep kabouters. Dit is voor de kaboutermeisjes altijd een leuke en spannende taak. Hun opkomsten zijn dan ook erg afwisselend en door het spelen in de jungle leren ze allerlei verschillende dingen.

Iedere maandag van 18.45 tot 20.15

Esta's

De Esta’s zijn een groep van jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud. Wekelijks komen we op woensdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur bij elkaar om samen te spelen, te ontdekken en ervaringen op te doen. De leiding organiseert iedere opkomst iets leuks, spannends, actiefs, gezelligs en/of leerzaams voor de Esta’s. We doen onder andere aan sport en spel, knutselen en natuurlijk echte scoutingactiviteiten zoals pionieren, kampvuur maken en kompas lezen.

Iedere woensdag van 19.00 tot 20.30

Gidsen

Wij zijn een actieve meidengroep vanaf 11 t/m 15 jaar. Wekelijks komen wij op dinsdagavond bijeen in ons scoutinggebouw ‘De Busch’. Onze opkomst is van 19:00 tot 21:00 uur. Iedere week doen wij tijdens de opkomst iets anders. Zo gaan we bijvoorbeeld pionieren, knutselen, koken, een tochtje lopen of we houden een kampvuur met liedjes. Of we maken iets lekkers klaar op het kampvuur, bijvoorbeeld een broodje, knakworstje of banaan met chocolade en spekjes. We spelen ook vaak spelletjes of een groot spel wat bijna de hele opkomst duurt. Ook zijn we gek op weerwolven!

Iedere dinsdag van 19.00 tot 21.00

Verkenners

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan en beleef uitdagende avonturen bij de scouting en beleef hier samen met je nieuwe vrienden supergave dingen. Leer navigeren, pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! De scoutingleden van 11 tot en met 15 jaar heten Verkenners/Scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samenwerken met anderen in de groep. Zo wordt de Scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren: de Explorers.

Iedere vrijdag van 19.00 tot 21.00

Explorers

De Explorergroep is een gemengde groep voor leden tussen de 15 en 18 jaar. De Explorers komen wekelijks op vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur samen voor hun opkomst. In tegenstelling tot jongere groepen zijn zij zelf verantwoordelijk voor het programma. Hierin worden zij ondersteund door de begeleiding. De begeleiding helpt de Explorers waar nodig met het organiseren en uitvoeren van de opkomsten. Het is dus een uitdaging om elke week wat leuks te verzinnen en dit ook met z’n allen te organiseren. Een aantal opkomsten uit het verleden waren: vossenjacht m.b.v. GPS, horrortocht voor de gidsen en verkenners, minute-to-win-it spelletjes, jachtseizoen, naar het strand, bowlen en nog veel meer! Als de opkomst is afgelopen blijven de Explorers vaak nog om samen met de Pivo’s en Stam en gezellige avond te hebben, maar dit is natuurlijk geheel aan jouzelf.

Iedere vrijdag van 20.00 tot 21.30

Pivo's

De pivo’s is de groep voor mannen en vrouwen van 18 tot 24 jaar.
Elke vrijdagavond hebben opkomst in ons eigen ‘hok’, boven in het clubhuis De Busch.

Daarnaast zijn leden van de pivo’s ook verder actief in de vereniging. Sommigen geven leiding in andere groepen en velen van ons ondersteunen bij diverse algemene activiteiten van de vereniging. Onder andere bij de jotacross en bij de jaarlijkse Iscout zijn wij vaak aanwezig. Elke week plannen en organiseren wij onze eigen opkomsten met leuke activiteiten in en buiten het clubhuis, zoals: pionieren, kampvuur stoken onder het genot van een drankje en ‘The Hunt’.

Iedere vrijdag van 21.00 tot 22.30

Stam

De Stam is de groep voor volwassen leden van scouting Krommenie (de meeste leden zijn tussen de 25-40 jaar). Een deel van de leden van de stam is ook op een andere manier actief binnen scouting, bijvoorbeeld als leiding van een andere groep, in het bestuur of als klusser. Elke vrijdagavond is het stam-hok in het clubhuis geopend vanaf 8 of 9 uur. Deze ruimte is enkele jaren terug geheel opgeknapt door de leden met een nieuwe keuken, bar, vide, grote tafel en vaste banken. De ruimte kan op andere avonden ook door andere groepen gebruikt worden. De stamleden organiseren zelf activiteiten voor zichzelf en soms voor andere groepen. Deze activiteiten variëren van een bierproeverij, spelletjesavond, sinterklaas thema avond, wandeltocht, knutselactiviteit, tot de organisatie van een spetterend feest voor de hele club. De andere vrijdagavonden is het hok sowieso geopend voor iedereen die gezellig wat wil komen drinken of bijpraten. Na half 10 kunnen ook de leden van de pivo’s en leiding van de verkenners en explorers aansluiten in het stam-hok. 

Iedere vrijdag vanaf 20.00

Enthousiast geworden?

Kom kijken!

Op Scouting zijn we altijd bezig. We ondernemen activiteiten zoals pionieren, kampvuur maken en spelen ook spelletjes. Elk jaar gaan we op kamp, en om het jaar hebben we zelfs een openingsseizoenweekend.

Kom kijken