De Leden
De leden van Scouting Krommenie zijn alle mensen die lid zijn van onze groep. Van jong tot oud, actief en passief, maar allemaal dragen ze op hun manier een steentje bij aan de onze groep. Heel Scouting Krommenie bestaat uit zo’n 130 leden in de leeftijd van 5 tot en met in de 70, waarvan het merendeel toch uit jeugdleden bestaat. Zij hebben elke week hun programma en hebben zo hun plezier in Scouting, waarbij ze begeleid en ondersteund worden door de ouderen. Het merendeel brengt meer dan 15 jaar door binnen onze club.

Scouting Krommenie
Op clubgebouw “De Busch” houden de scouts zich bezig met tal van uitdagende spelactiviteiten gebaseerd op de vertrouwde Scouting/padvinderij-ideologie van Lord Baden Powell (de oprichter van Scouting), waarbij kinderen geprikkeld worden om samen actief/creatief bezig te zijn. Weliswaar aangepast aan de moderne tijd en met behulp van nieuwe technieken, maar evengoed veelal buiten in de natuur en soms onder bijzondere omstandigheden.
De jongere groepen, tot 11 jaar (Bevers, Esta’s en Kabouters), leren op spelenderwijs samen te werken en zij ontdekken op deze manier het scouting spel. Samen ontwikkelen zij zelfvertrouwen, groepsgevoel en leren ze samen spelen.

De oudere kinderen Gidsen(meisjes) , Verkenners/Scouts(jongens) (11 – 15) worden in groepen voor tal van uitdagingen gezet die ze dan samen moeten oplossen.

Kinderen van 14-17 jaar heten Explorers. Iedereen kan explorer worden, het is een gecombineerde jongens/meisjesgroep. Zij maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur met ‘begeleiding’ van een aantal oudere scouts.

De alleroudsten Pivo’s en Stam (16 jaar en ouder) zoeken hun eigen uitdagingen en zijn vaak leiding over jongere groepen of hebben een andere taak binnen Scouting Krommenie.
Tijdens gezamenlijke activiteiten zijn zij aanwezig, zoals bijvoorbeeld op de landelijke Scoutingdag, met een speurtocht in de omgeving of bij activiteiten in het dorp zoals de braderie.
Daarnaast moeten we de levende kerststal niet vergeten die elke twee jaar georganiseerd wordt in het gebouw. En natuurlijk is er ook nog een grote groep vrijwilligers die het dagelijks beheer op zich hebben genomen; leiding, groepsbestuur, stichtingsbestuur, onderhoud-gebouw, groepsbegeleiders en adviseurs; allemaal mensen die het leuk vinden om wat voor de club te doen en hier al jaren plezier aan beleven.

Scouting Centrum “De Busch”
BuschDe Busch is gelegen op Busch en Dam te Krommenie en is het clubhuis van de Christofoor Rafaelgroep. Hier houden 7 verschillende speltakken, van jong tot oud, hun opkomsten gedurende de hele week. Welke groep op welke avond draait en wat ze allemaal doen; die informatie staat bij de betreffende groepen zelf.

Gebruik je talenten
Een Scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken… je kunt het zo gek niet bedenken. Een voorbeeld: ieder jaar met Pasen kun je naar een landelijk Scoutingkamp. Alleen of met een groepje. Je kunt dan kiezen uit 77 (!) verschillende activiteiten. Te veel om hier te noemen dus.

Verder kijken dan je neus lang is
Scouts zijn nieuwsgierig naar hun omgeving. In binnen- en buitenland. Een Scout wil van alle culturen in de wereld iets leren. En dat kan makkelijk, want in bijna alle landen zijn Scouts die jou ook graag willen leren kennen. In 1995 kwamen er bijna 25.000 Scouts naar Nederland uit 166 landen.

Natuur
Er is geen beter leven dan buitenleven. Een Scout kan niet zonder de natuur en dus ben je daar zuinig op. Dat is ook iets wat je belooft als je bij de Scouts komt.

Groepwerk
Op Scouting zit je in een groep waar je veel mee moet samenwerken. In een groep leer je van elkaar , hou je rekening met elkaar en heb je iets voor elkaar over. Dat komt omdat je iets moet beloven als je Scout wilt worden. De laatste woorden van die belofte zijn belangrijk:
 lidworden“Jullie kunnen op me rekenen”.

Op kamp
Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen groep in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen eten koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vrienden worden.