Explorers (Explorers ’95)

Scoutingleden tussen 15 en 18 jaar heten Explorers en dit is een gemengde groep. In tegenstelling tot jongere groepen zijn zij zelf verantwoordelijk voor het programma en hierin worden zij ondersteund door de begeleiding. Deze zorgen ervoor dat de ideeƫn niet uit de hand lopen en beoordelen of het idee wel of niet uitgevoerd kan worden. Het is dus een uitdaging om wat leuks te verzinnen en dit ook met zijn allen te organiseren. Denk hierbij dus niet alleen aan een opkomst maar ook aan het zomerkamp! Wanneer een idee daadwerkelijk uitgevoerd kan worden, moeten de leden zelf ook na gaan denken over wat er allemaal nodig is en hoe dit in zijn werk gaat.
Een aantal opkomsten uit het verleden:

• Vossenjacht m.b.v. GPS.
  • Organiseren van een horrortocht voor de verkenners en gidsen.
  • Minute-to-win-it spelletjes
  • Een eigen film maken
  • Afwasborstel ruilspel
  • Who’s the best?
  • Naar het strand
  • Bowlen en nog veeeeel meer!

We gaan meerdere weekenden per jaar weg. Ze hebben we onze eigen weekendjes maar ondersteunen ook regionale activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Highlandgames en scoutingwedstrijden voor verkenners en gidsen.
De explorers gaan ook een week in Nederland of in het buitenland op kamp. Hierbij wordt er in tenten geslapen en wordt het grootste deel van het programma door de leden zelf bedacht. Op kamp bouwen we ons eigen kampement, lopen tochten met de rugzak om vervolgens op een ander terrein te overnachten, koken en het maken van een tafelvuur. Uiteraard wordt er veel lol gemaakt met de groep.

Kortom bij de explorers valt er veel te leren en wordt er veel plezier gemaakt!explorersXS