Het uniform

De verschillende uniformen van Scouting Krommenie

Op scouting is het gebruikelijk dat iedereen een uniform draagt. De bevers dragen een sweater, de esta’s en kabouters een groene blouse, de gidsen en verkenners dragen een khaki blouse en de oudere groepen hebben een trui aan. Op de blouse/sweater hebben wij ook diverse insignes en naambandjes. Onder andere de naam van de groep staat er op, maar ook verzamel je leuke herinneringen aan kampen en evenementen. Zo heeft iedereen een uniek uniform. Wij dragen daarbij de “Margaret Rose” das ; een das met rode schotse ruit met groene streepjes.

Zodra jij of je kind lid wordt van scouting, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk een uniform hebt om te dragen tijdens de opkomsten. Hiervoor zijn twee opties, een nieuwe aanschaffen of vrijblijvend navragen of er een tweedehands uniform beschikbaar is in de juiste maat.

De bevers, explorers, pivo’s en stam dragen geen standaard uniform met een blouse en das. De leiding informeert je over het uniform.

Tweedehands uniform

Voor een tweedehands uniform kun je terecht bij Esther. Stuur haar een mailtje op: uniform@scoutingkrommenie.nl. Vermeld hierbij welke maat nodig is, en welke speltak jij of je kind naartoe gaat.

Nieuw uniform

Een nieuw uniform valt te kopen via Scouting Nederland in de Scoutshop. Dit kan online of in één van de winkels. Let er hierbij op dat de juiste das aangeschaft wordt (de Margaret Rose) en de juiste kleur blouse.

Scoutshop