Gezocht: Penningmeester (vrijwillig)

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Scouting Krommenie heeft rond de 120 leden en is van plan verder te groeien.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een energieke penningmeester M/V (vrijwillig)

Functieprofiel

Je bent penningmeester van de groepsvereniging en de stichting van Scouting Krommenie. Als penningmeester vertaal je het groepsbeleid in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën. Je bent onderdeel van zowel het verenigingsbestuur als het stichtingsbestuur.

Wat doet de penningmeester?

• Jaarlijks opstellen en bewaken van de (meerjaren) begroting en resultatenrekening;
  • Financiële administratie bijhouden via online administratiesoftware;
  • Beheer machtigingen en incassosysteem, elk kwartaal de incasso’s voor de contributie klaar zetten samen met de ledenadministratie;
  • Jaarlijks opstellen van een financieel jaarverslag en een balans, en dit presenteren tijdens de jaarvergadering;
  • Beheren van de rekeningen en eventuele contanten;
  • Controle deelbegrotingen/kasboekjes (materiaal, onderhoud, activiteiten);
  • Declaraties behandelen;
  • Coördinatie financiële acties;
  • Acquisitie van middelen, subsidies en fondsen in samenwerking met anderen;
  • Goed verzekeringsbeheer van de groep;
  • Bijwonen vergaderingen verenigingsbestuur en stichtingsbestuur;
  • VOG’s voor nieuwe bestuursleden en leiding aanvragen.

Belangrijk:

• Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.
  • Kennis van financiën en financiële administratie is vereist.
  • Inschatting tijdsbelasting is circa 10 uur per maand, en circa 12 vergaderingen per jaar.

Wij bieden:

• Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren;
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers;
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten;
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Simone Priester-Vink, email: penningmeester@scoutingkrommenie.nl of met een van de andere bestuursleden.
Ter info: De nieuwe bestuursperiode start voorjaar 2022, inwerken start al eerder.

Comments are closed.