De Verkenners van Scouting Krommenie

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan en beleef uitdagende avonturen bij de scouting en beleef hier samen met je nieuwe vrienden supergave dingen. Leer navigeren, pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scoutingleden van 11 tot en met 15 jaar heten Verkenners/Scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samenwerken met anderen in de groep. Zo wordt de Scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren: de Explorers.

Jaarlijkse activiteiten

Ieder jaar zijn er ook speciale opkomsten. Hieronder valt de opening van het seizoen en overvliegen, Jota (Jamboree On The Air), de natuurwerkdag, Sinterklaas, kerst, RSW, kamp en het installeren van nieuwe verkenners. Soms doen de verkenners activiteiten samen met de gidsen, dit is de meisjesgroep in dezelfde leeftijdscategorie.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen groep in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad met kaart en kompas. Niet weten waar je ‘s avonds slapen zal. Dikke vrienden worden.

Jongens 11 tot 15 jaar oud
Opkomst vrijdag 19.30 – 21.30

Neem contact op met de verkenner leiding