De Stam van Scouting Krommenie

De Stam is de groep voor volwassen leden van scouting Krommenie (de meeste leden zijn tussen de 25-40 jaar). Een deel van de leden van de stam is ook op een andere manier actief binnen scouting, bijvoorbeeld als leiding van een andere groep, in het bestuur of als klusser. 

De opkomsten

Elke vrijdagavond is het stam-hok in het clubhuis geopend vanaf 8 of 9 uur. Deze ruimte is enkele jaren terug geheel opgeknapt door de leden met een nieuwe keuken, bar, vide, grote tafel en vaste banken. De ruimte kan op andere avonden ook door andere groepen gebruikt worden. De stamleden organiseren zelf activiteiten voor zichzelf en soms voor andere groepen. Deze activiteiten variëren van een bierproeverij, spelletjesavond, sinterklaas thema avond, wandeltocht, knutselactiviteit, tot de organisatie van een spetterend feest voor de hele club. De andere vrijdagavonden is het hok sowieso geopend voor iedereen die gezellig wat wil komen drinken of bijpraten. Na half 10 kunnen ook de leden van de pivo’s en leiding van de verkenners en explorers aansluiten in het stam-hok. 

Jaarlijkse activiteiten

Soms worden activiteiten georganiseerd in samenwerking met de pivo’s en/of explorers. De stamleden sluiten vaak aan bij allerlei activiteiten van Scouting Krommenie, en helpen waar nodig mee bij bijzondere activiteiten/zomerkampen van andere groepen. 

In het kort

Opkomst vrijdagavond vanaf 20.00