De Kabouters van Scouting Krommenie

De kabouters zijn meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud. Wekelijks komen de kabouters op maandagavond van 18.45 tot 20.15 uur bij elkaar om spelletjes te spelen, te ontdekken en ervaringen op te doen. Door het samen spelen leren de kabouters spelenderwijs samen te werken.

Bij kabouters staat groepsgevoel centraal. Met samenwerken bereik je namelijk meer. Iedereen kan daar haar steentje aan bijdragen. Met een gevarieerd aanbod van spelletjes en scouting-vaardigheden leidt dit tot leuke opkomsten. Waar soms de meest gekke verklede personen met problemen langs komen en om hulp vragen aan de groep kabouters. Dit is voor de kaboutermeisjes altijd een leuke en spannende taak. Hun opkomsten zijn dan ook erg afwisselend en door het spelen in de jungle leren ze allerlei verschillende dingen. Soms gaan ze muziek maken en liedjes zingen, soms leren ze brood en koekjes bakken en weer andere keren gaan ze samen met de leiding naar buiten om spelletjes te doen of voor een speurtocht. De kaboutergroep is iets wat uw kind niet mag missen

Jaarlijkse activiteiten

Ieder jaar zijn er ook speciale opkomsten. Hieronder valt de opening van het seizoen en overvliegen, de natuurwerkdag, Sinterklaas, kerst, kamp en het installeren van nieuwe kabouters. Soms doen de kabouters activiteiten samen met de esta’s, dit is de jongensgroep in dezelfde leeftijdscategorie.

Een keer per jaar gaan de kabouters op kamp. Zij slapen dan met de esta’s in een clubhuis of gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en beleeft avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur… Of gaan we zwemmen!

Meisjes 7 tot 11 jaar oud
Opkomst maandag 18.45 – 20.15

Neem contact op met de kabouter leiding