De Gidsen van Scouting Krommenie

Wij zijn een actieve meidengroep vanaf 11 t/m 15 jaar. Wekelijks komen wij op dinsdagavond bijeen in ons scoutinggebouw ‘De Busch’. Onze opkomst is van 19:00 tot 21:00 uur.

Bij onze speltak onderneem je samen met je mede -scouts wekelijks uiteenlopende activiteiten die gericht zijn op diverse gebieden.

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen en daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 jaar bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur en jij weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

Jaarlijkse activiteiten

Ieder jaar zijn er ook speciale opkomsten. Hieronder valt de opening van het seizoen en overvliegen, Jota (Jamboree On The Air), de natuurwerkdag, Sinterklaas, kerst, RSW, kamp en het installeren van nieuwe gidsen. Soms doen de gidsen activiteiten samen met de verkenners, dit is de jongensgroep in dezelfde leeftijdscategorie.

Ook gaan wij jaarlijks op een zomerkamp naar een scoutingterrein ergens in Nederland. Tijdens een volle week kamperen wij midden in de natuur. Een Scout kan niet zonder de natuur. En dus ben je daar zuinig op. Op kamp in de natuur ondernemen wij allerlei gave activiteiten. Elk jaar wordt er teruggekeken op een geweldige week; een betere vakantie is er haast niet!

Meiden 11 tot 15 jaar oud
Opkomst dinsdag 19.00 – 21.00

Neem contact op met de gidsen leiding