Explorers (Explorers ’95)

De Explorers van Scouting Krommenie

De Explorergroep is een gemengde groep voor leden tussen de 15 en 18 jaar. De Explorers komen wekelijks op vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur samen voor hun opkomst.

In tegenstelling tot jongere groepen zijn zij zelf verantwoordelijk voor het programma. Hierin worden zij ondersteund door de begeleiding. De begeleiding helpt de Explorers waar nodig met het organiseren en uitvoeren van de opkomsten. Het is dus een uitdaging om elke week wat leuks te verzinnen en dit ook met z’n allen te organiseren. Een aantal opkomsten uit het verleden waren: vossenjacht m.b.v. GPS, horrortocht voor de gidsen en verkenners, minute-to-win-it spelletjes, jachtseizoen, naar het strand, bowlen en nog veel meer! Als de opkomst is afgelopen blijven de Explorers vaak nog om samen met de Pivo’s en Stam en gezellige avond te hebben, maar dit is natuurlijk geheel aan jouzelf.

Jaarlijkse activiteiten

Ieder jaar zijn er speciale opkomsten en evenementen. Denk hierbij aan de Highlandgames, de scoutingwedstrijden voor gidsen en verkenners (RSW), de Iscout, overvliegen naar de volgende groep, het installeren van nieuwe leden en natuurlijk het zomerkamp! Naast dit alles kunnen de Explorers er ook voor kiezen om hun eigen weekendje weg te gaan, maar je raad het al, ook dit moeten ze zelf regelen. Het grote voordeel hiervan is dat je het zelf zo gek en leuk als mogelijk kan maken met bijvoorbeeld activiteiten zoals karten, boogschieten, mountainbiken of gewoon een leuke avond bij het kampvuur.

Jaarlijks gaan de Explorers in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp in Nederland of het buitenland. Tijdens kamp overnachten zij in tenten of een hangmat, bouwen zij hun eigen kampement en lopen zij een hike om vervolgens een nacht op een andere locatie te overnachten. De Explorers kunnen het natuurlijk zo gek maken als ze zelf willen. Willen ze een ‘simpel’ kamp of gaan ze juist ‘’back to basic’’? Dat is aan hun zelf om te bepalen!

Jongens & meisjes 15 tot 18 jaar oud
Opkomst vrijdag 20.00 – 21.30