De Esta’s van Scouting Krommenie

De esta’s zijn een groep van jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud. Wekelijks komen we op woensdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur bij elkaar om samen te spelen, te ontdekken en ervaringen op te doen.

De leiding organiseert iedere opkomt iets leuks, spannends, actiefs, gezelligs of leerzaams voor de esta’s. We doen onder andere aan sport en spel, knutselen en besteden we tijd aan echte scoutingactiviteiten zoals pionieren, kampvuur maken en kompas lezen.

Jaarlijkse activiteiten

Ieder jaar zijn er ook speciale opkomsten. Hieronder valt de opening van het seizoen en overvliegen, Jota (Jamboree On The Air), de natuurwerkdag, Sinterklaas, kerst, kamp en het installeren van nieuwe esta’s. Soms doen de esta’s activiteiten samen met de kabouters, dit is de meisjesgroep in dezelfde leeftijdscategorie.

Jaarlijks gaan de esta’s met samen met de kabouters op kamp tijdens het Pinksterweekend in een scouting gebouw van een andere scoutinggroep. Op kamp is er altijd een leuk thema waarbij we onder andere bosspellen doen, liedjes zingen bij het kampvuur en naar het zwembad gaan.

Jongens 7 tot 11 jaar oud
Opkomst woensdag 19.00 – 20.30

Neem contact op met de esta leiding