Lid worden

Op clubgebouw “De Busch” houden de scouts zich bezig met tal van uitdagende spelactiviteiten gebaseerd op de vertrouwde Scouting/padvinderij-ideologie van Lord Baden Powell (de oprichter van Scouting), waarbij kinderen geprikkeld worden om samen actief/creatief bezig te zijn. Weliswaar aangepast aan de moderne tijd en met behulp van nieuwe technieken, maar evengoed veelal buiten in de natuur en soms onder bijzondere omstandigheden.

De jongere groepen, tot 11 jaar (Bevers, Esta’s en Kabouters), baseren hun programma op een zogenaamde fantasie scoutingwereld met daarbij behorende fantasiefiguren die soms ook langs komen. Samen ontwikkelen zij zelfvertrouwen, groepsgevoel en leren ze samen spelen.

De oudere kinderen Gidsen(meisjes) , Verkenners/Scouts(jongens) (11 – 15) worden in groepen voor tal van uitdagingen gezet die ze dan samen moeten oplossen.

Kinderen van 14-17 jaar heten Explorers. Iedereen kan explorer worden, het is een gecombineerde jongens/meisjesgroep. Zij maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur met ‘begeleiding’ van een aantal oudere scouts.

De alleroudsten Pivo’s en Stam (16 jaar en ouder) zoeken hun eigen uitdagingen en zijn vaak leiding over jongere groepen of hebben een andere taak binnen Scouting Krommenie.
Tijdens gezamenlijke activiteiten zijn zij aanwezig, zoals bijvoorbeeld op de landelijke Scoutingdag, met een speurtocht in de omgeving of bij activiteiten in het dorp zoals de braderie.
Daarnaast moeten we de levende kerststal niet vergeten die elke twee jaar georganiseerd wordt in het gebouw. En natuurlijk is er ook nog een grote groep vrijwilligers die het dagelijks beheer op zich hebben genomen; leiding, groepsbestuur, stichtingsbestuur, onderhoud-gebouw, groepsbegeleiders en adviseurs; allemaal mensen die het leuk vinden om wat voor de club te doen en hier al jaren plezier aan beleven.

Nieuwsgierig geworden en lijkt het je ook wat om bij onze groep te horen? Zoek je meer informatie of heb je vragen? Klik dan op een van de links en schroom niet om ze te stellen. Dat kan via deze site, bel of kom gerust eens langs.