Gidsen (Hannie Schaft Vendel)

Wie zijn wij?

Wij zijn een actieve meidengroep vanaf 11 t/m 15 jaar. Wekelijks komen wij op dinsdagavond bijeen in ons scoutinggebouw ‘De Busch’. Onze opkomst is van 19:00 tot 21:00 uur.

Samenwerken

Bij onze speltak onderneem je samen met je mede -scouts wekelijks uiteenlopende activiteiten die gericht zijn op diverse gebieden.

Scouts staat voor:

S: samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.

C: code en traditie is hoe wij met elkaar en anderen omgaan. Respect voor mensen en voor de natuur. Wij maken gebruik van een scoutswet waarin staat wat er van je als scout wordt verwacht en wat wij doen.

O: outdoor staat voor avontuur, want wij gaan voortdurend op ontdekkingstocht in de natuur. Hoe ouder je bent, hoe verder weg je kunt gaan.

U: uitdaging zoeken wij in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.

T: teamgevoel door te denken en doen vanuit het team, halen wij het beste in elkaar naar boven. Daarom zijn wij trots op elkaar.

S: spel en creativiteit is onze tweede natuur. Door de diverse activiteitengebieden leren wij en kunnen wij onze talenten gebruiken. De activiteitgebieden zijn: – Uitdagende scoutingtechnieken – Buitenleven – Expressie – Sport en spel – Identiteit – Samenleving – Internationaal – Veilig en gezond

RSW

Een jaarlijks terugkomende activiteit is onze deelname aan de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Deze scoutingwedstrijden staan elk jaar in het teken van een bepaald thema. De gidsen worden een aantal weken van tevoren verdeeld in groepjes van ongeveer 5 personen. Hierbij wordt o.a. de thema(aan)kleding gemaakt, worden de benodigde scouting technieken herhaald en worden allerlei voorbereidingsopdrachten gemaakt. Tijdens een kampeerweekend vinden er onder het toeziend oog van een jury allerlei activiteiten plaats, zoals het lopen van een tocht, het koken van een maaltijd en het oplossen van allerlei vraagstukken. De gidsen zijn hier bij zoveel mogelijk op zichzelf aangewezen, waardoor een goede samenwerking belangrijker dan ooit is. Daarnaast worden er vele spelletjes gespeeld en is er contact met andere scoutingroepen vanuit de Zaanstreek.

Op kamp in de natuur

Ook gaan wij jaarlijks op een zomerkamp naar een scoutingterrein ergens in Nederland. Tijdens een volle week kamperen wij midden in de natuur. Een Scout kan niet zonder de natuur. En dus ben je daar zuinig op. Op kamp in de natuur ondernemen wij allerlei gave activiteiten. Elk jaar wordt er teruggekeken op een geweldige week; een betere vakantie is er haast niet!

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Zij laten je zien hoe het moet en zij wijzen je de weg. Zij maken jouw avontuur mogelijk en zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ook zorgt de leiding ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken en dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen en dat het veilig is wat jullie doen.

Een ontdekkingsreis

Je hebt het nu wel door: Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen en daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 jaar bent en naar de Explorers gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur en jij weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.

Kom eens kijken

Uw kind is van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken en deel te nemen aan een opkomst. Zij kan vrijblijvend drie opkomsten meedraaien om te kijken of zij Scouting een uitdaging vindt.Gidsen speltakteken nieuwGidsen speltakteken