Esta’s (Sionie Horde)

De esta’s zijn jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud. Wekelijks komen de esta’s op woensdagavond van 19.00 t/m 20.30 uur bij elkaar om samen te spelen, te ontdekken en ervaringen op te doen. Door het samen spelen leren de esta’s spelenderwijs samen te werken. Om dit te bevorderen zijn de esta’s ingedeeld in 4 “stellen”(groepjes), de slangen, de buffels, de olifanten en de tijgers. Iedere week mag een stel door middel van hun yell de opkomst openen, gevolgd door de yell van de esta’s.

De leiding organiseert iedere opkomt iets leuks, spannends, actiefs, gezelligs of leerzaams voor de esta’s. Tijdens de opkomsten wordt er veel gedaan aan sport en spel waarbij de kinderen het in stellen tegen elkaar op zullen nemen bij o.a. trefbal, Esta-vet-hea!(estafette) en levend stratego. Daarnaast worden er ook spellen gedaan waarbij de kinderen individueel bezig zijn zoals bij verschillende tikspellen, Sleur ‘m Eruit en Hollandsche Leeuwen. Daarnaast zijn de esta’s ook creatief  en knutselen we leuke dingen en er komen soms speciale  figuren langs om de hulp te vragen van de esta’s bij het oplossen van een probleem.

Jaarlijkse activiteiten
Ieder jaar zijn er ook speciale opkomsten. Hieronder vallen de opening van het seizoen en overvliegen, Jota (Jamboree On The Air), de natuurwerkdag, sinterklaas, kerst, kamp en het installeren van nieuwe esta’s. Vele activiteiten zullen de esta’s samen met de kabouters doen. De kabouters zijn de meisjes van 7 tot 11 jaar.

Jaarlijks gaan de esta’s samen met de kabouters op kamp in een scouting gebouw van een andere scoutinggroep. Op kamp worden er bosspelen gedaan, tijdens het kampvuur liedjes gezongen en gaan we naar het zwembad. Het kamp is ieder jaar ook erg spannend geweest omdat er figuren langs zijn gekomen die onze hulp nodig hadden voor zichzelf, of om de wereld te redden.welpenXSestasXS